8 Mart 2019

Fırça Darbelerindeki Umut Dokunuşları



“İki Dünür Bir Torun” adını verdikleri resim sergileriyle Keskinoğlu ailesi KİTVAK’a yine büyük destek oldu.

Alsancak ASAY Mimarlık, 8- 15 Mart tarihleri arasında tüm geliri KİTVAK’ a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlanacak olan “İki Dünür Bir Torun” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Daha önce Ekol Sanat Merkezi ve Akhisar Keskinoğlu Araç Müzesi’nde düzenlediği kişisel sergiler ile çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunan Sıdıka Keskinoğlu, bu kez de Alsancak Asay Mimarlık’ta son yıllarda üzerinde çalıştığı resimlerini görücüye çıkardı. 8 Mart Cuma günü saat 18.00’de açılış kokteyli ile başlayan sergide; Sıdıka Keskinoğlu, dünürü Mimar Tamay Ertenoğlu ve torunları Dünya Keskinoğlu çalışmalarını sergilediler.

Birçok tablonun sahiplerini bulmaya başladığı açılış kokteylinde; Kitvak Yönetim Kurulu Üyeleri Nesrin Çoşkun ve Canan Özen, Sıdıka Keskinoğlu,Tamay Ertenoğlu ve Dünya Keskinoğlu’na plaketlerini verdiler. Nesrin Çoşkun “Keskinoğlu ailesinin her zaman yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor. Bu güzel eserlerin Kitvak yararına yapılması paha biçilmez.Kendilerine vakfımız adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Yaklaşık 60 eserin sunulduğu sergi 8 -15 Mart tarihleri arasında Asay Mimarlık Alsancak’ta ziyaret edilebilecek.

Tamay Ertenoğlu Hakkında:
Tamay Ertenoğlu 1956 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamlayarak 1973 yılında mezun oldu. Üniversite öğrenimini Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde aldı. 40 yılı aşkın meslek hayatı boyunca, çeşitli ulusal firmaların bölge mimarlığı görevini yürüttü. Bunun dışında restorasyon ve dekorasyon ağırlıklı çalışmalar yaptı.
Yaklaşık 25 yıldır profesyonel olarak resim sanatı ile ilgilenmektedir. Bu süre zarfında, çeşitli karma sergilerde eserlerini sergileme imkanı bulmuştur.
Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde ve sivil toplum örgütlerinde aktif çalışmalar yürütmüştür. 2 çocuk ve 5 torun sahibidir.

Sıdıka Keskinoğlu Hakkında:
Sıdıka Keskinoğlu, 1952 yılında Bursa’nın Samanlı Köyüne bağlı Drama çiftliğinde dünyaya geldi. Çocukluğu İsmetiye Köyü’nde geçti. İlkokul eğitimini İsmetiye Köyü’nde tamamladı. İlkokul bittikten sonra, Amerikan yardımı ile hayata geçirilen 4K adlı Gezici Köy Enstitüsü projesi kapsamında, 4 yıl boyunca Ev İdaresi, Konserve Yapımı, Biçki, Dikiş ve Nakış üzerine eğitim aldı. Hemen ardından Bursa Necatibey Kız Sanat Okulu’na başladı ve Dikiş Nakış Bölümü’nden mezun oldu. O dönem, ailesinin de mesleği olan tavukçuluk sektöründe görev alabilmek üzere, civciv cinsiyeti ayırma konusunda, Türkiye’nin 6 uzmanından birisi olma ünvanını kazandı. 1972 yılında Fevzi Keskinoğlu ile hayatını birleştirdi. Evlendikten sonra, o dönem kuruluşunun 10.yılında olan, Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun her kademesinde bilfiil görev alarak, iş hayatına devam etti. Mesleki anlamda kendini geliştirmek adına, Manisa Elginkan Vakfı’nın düzenlediği, İşletme, Yöneticilik gibi farklı programlara, 3 yıl boyunca devam etti ve sertifika sahibi oldu. 2002 yılında mimar arkadaşı ile birlikte, kayınpederi İsmail Keskinoğlu’nun Yunanistan’da doğduğu Ravika Köyü’nün aslına uygun olarak Akhisar’da inşaa  edilmesine büyük katkıda bulundu ve müze olarak hayata geçirdi. Emekli olduktan sonra dikiş, nakış ve dantel gibi el emeğine dayalı yeteneklerine hobi olarak devam etti. Keskinoğlu, hayatının ikinci baharı olarak adlandırdığı dönemde, resim sanatına gönül verdi. İnci Tarakçıoğlu Atölyesi’nde başladığı çalışmalarına, Sanatçı Hasan Rastgeldi ile devam etti. “Bir Yastıkta Kırkbeş Yıl” adını verdiği ilk kişisel sergisi, 16 Nisan 2016 tarihinde, Akhisar Keskinoğlu Araç Müzesi’nde ziyarete açıldı. 117 eserin sunulduğu serginin tamamından elde edilen gelir, Türkiye MS (Multipl Skleroz) Derneği’ne bağışlandı. “Her Şeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar” adlı ikinci kişisel sergisi Ekol Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiden elde edilen gelir KİTVAK’a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlandı. Gurur duyduğu iki evlat ve dört torun sahibi Sıdıka Keskinoğlu, kendini renklerle ifade etmenin tadına varmış ve hayatının geri kalanında, kendini geliştirerek, resim sanatına devam etmeyi arzu etmektedir.

İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder