İzmir Kırım
Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği geçmişten günümüze kadar gelen yemek
kültürünü yitirmemek için her ay bir etkinlik düzenliyor. 16 Aralık Cumartesi
günü dernek binasında düzenlenen etkinlikte Kırım yemekleri konuklara sunuldu.
Dernek
yönetim kurulu, çok sayıda üye ve davetlinin katıldığı etkinlikte, Lakşa
Çorbası (kemik suyu, erişte, kıyma ile yapılıyor), Göbete (kıyma, pirinç, soğan
ile yapılan börek) ve Hoşaf ikram edildi.
Konukları
kapıda karşılayarak yakından ilgilenen, Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Çağatay
“Bu yemek toplantımıza vesile olan derneğimizden Allah razı olsun. Yarabbim
bize verdiğin bütün nimetlerden dolayı sana şükrediyoruz. Bizi şükredenlerden
eyle, nankörler den eylem. Fayda vermeyen ilimden, korkmayan kalpten, doymayan
gözden, kabul olmayan duadan sana sığınırız. Senden sıhhat, afiyet ve ahlakın
en güzelini dileriz. İşlerimize kolaylık, kalplerimize genişlik, sofralarımıza
bereket ver. Kırımda zor durumda bulunan bütün soydaşlarımızı koru,
özgürlüklerinin geri gelmesini nasip eyle yarabbi” diyerek sofra duasını okudu.
İzmir Kırım
Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuran Çağatay etkinlik sonrası
yaptığı açıklamada; 2003 yılından beri dernek üyesiyim. Dernek başkanlığın da
dördüncü yılım. Daha önceki yıllarda başkan yardımcılığı görevini yürütüyordum.
Derneğimizde Kırım yemek kültürünü yitirmemek için her ayın üçüncü Cumartesi
günü yemek etkinliği yapıyoruz. Mutfağımız üyemiz olsun olmasın herkese açık.
Derneğimize yapılan bağışlarla Kırım yemekleri yapılıyor. Herkese ikram
ediyoruz.
Ayrıca
derneğimiz de haftanın belirli günleri kurslar oluyor. Kırım oyunlarının
öğretildiği folklör, Kırım türkülerinin söylendiği koro çalışmalarımız var.
Hanımlara yönelik dikiş kurslarımız devam ediyor. Dernek olarak faaliyetlerimiz
devam ediyor. İzmir’de yaşayan Kırım Türklerini derneğimiz çatısı altında
buluşmaya bekliyoruz, dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder