Ege Bölgesinin vazgeçilmez lezzeti keşkek yemeği ve nohut mayalı ekmek yapan Sema Gül "keşkeğimin ve nohut mayalı ekmeğimin tadına bakıp memnun olanlar her geçen gün çoğalıyor" dedi.
Sema Gül ayrıca evinde ürettiği çeşitli el emeği ürünlerini çarşamba günleri kurulan "Kültürpark Üretici Pazarında" satışa sunuyor. Gül, taze yerel ürünlerin bulunduğu, ev yapımı ürünleri hakkında şunları dile getirdi;
İzmir'in Ödemiş ilçesi Demircili mahallesi'nde (köy) yaşıyorum. Üretici pazarına S.S. Demircili Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına eşim Ahmet Gül ile birlikte katılıyoruz. Kendi yaptığım klasik hepimizin bildiği tarhana ve ayrıca sebzeli tarhana, ev salçası, ayva, şeftali, kumkuat reçel çeşitleri, kendi ürettiğimiz peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, erişte, turşu, köy yumurtası gibi kendi ürünlerimizi aracısız satıyoruz. Haftalık masraflarımız da çıkıyor.
Lezzetimin sırrı göstermiş olduğum özen
Keşkeğimin ve nohut mayalı ekmeğimin lezzetinin sırrını soruyorlar. İşimi severek yapıyorum. Ayrıca çok özen gösteriyorum. Çok taze ve kaliteli ürünlerimizi İzmir'de yaşayanlara ulaştırmak beni mutlu ediyor. Evimde çocuklarıma ne yediriyorsam üretici pazarın da aynı özenle hazırlanıyorum. Eşim Ahmet Gül bana çok yardımcı oluyor. Birlikte ürettiğimiz ürünleri satarak çok şükür bütçemize katkı sağlıyoruz.
![]() |
Sema Gül-Nurten Öğüt |
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder