4 Mart 2021

On İki Taraftar Cafe'de Meydan Okumalar Devam ediyor.


On iki taraftar cafe'de Özgül Gedikli'nin yaptığı pişilere meydan okuyan arkadaşının daveti ile başlayan meydan okuma etkinliğe dönüştü. Bu hafta en iyi çiğ köfteyi ben yaparım diyen Bilgehan Keskin mutfakta hünerlerini gösterdi.

2000 yılı İzmir doğumlu olan Keskin, Pandemi sürecinde dışardan yemek almamaya özen gösterdiğini, internetten çiğ köftenin nasıl yapıldığını izleyerek öğrendiğini ve ailesinin yaptığı çiğ köftelerini çok lezzetli bulduğunu söyledi.    

On iki taraftar kafede buluşan Bilgehan Keskin ve arkadaşları sosyal mesafe kurallarına uyarak meydan okuma etkinliğine destek verdi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencisi olan Keskin, aralarında et yemeyen arkadaşları olduğu için yaptığı etsiz çiğ köfteyi anlattı;

Çiğ köfte biraz sabır ve kol gücü istiyor. Özel çiğ köfte tepsisi kullanarak, malzemelerin doğal olmasına dikkat ettim.


Malzemeler;

İnce bulgur, kuru soğan, toz biber, tuz, biber salçası, domates salçası, sıvı yağ, sarımsak, kimyon, karabiber, marul, limon, bulgurun ıslanması için buz.


Çiğ köftenin hazırlanışı;

Pandemi sürecinde olduğumuz için hijyene çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden eldiven kullandım. Daha önceden ıslatıp dinlendirdiğimiz bulguru diğer malzemelerle karıştırıp yoğurdum. Yoğurma işleminin sonunda ceviz ve badem ekledim. Yumuşak bir kıvam elde edince elimizle şekil verip servise hazır hale getirdim.



İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder