17 Ekim 2017

Çay Workshop’u Gerçekleştirildi


Çaya gönül vermiş çay sevdalıları Artimprojects’te düzenlenen bir workshop’la bir araya geldi. 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen workshop, katılımcıları çayın tarihi yolculuğuna götürdü. Çay hakkında merak edilenleri çay severler sordu, Gıda Mühendisi Nihan Minareci ve İthalat-İhracat Uzmanı Zeynep Minareci yanıtladı. Birbirinden lezzetli çayların tadımları yapıldı, çay üzerine bol sohbetli bir workshop gerçekleşti.


Çay Workshop’u Gıda Mühendisi Nihan Minareci’nin çay’ın tarihi hakkında bilgilendirmesiyle başladı. Çinlilerin çayı beş bin yıldır çay içtiğini söyleyen Nihan Minareci, doğru çay demleme tekniklerini katılımcılarla paylaştı.


Daha sonra Nihan Minareci ve Zeynep Minareci dünya üzerinde çayın önemi, hayatımıza kattığı kültürel, keyif ve sağlık üzerinde bilgilendirme gerçekleştirdi. Workshop’ta üç çeşit çay tadımı ve tanıtımı yapıldı. Çay’ın bir kültür olduğunu söyleyen Nihan ve Zeynep Minareci Beyaz çay, Yasemin incileri, Oolong çayı hakkında şu bilgileri paylaştı..

Beyaz Çay; Yapılan çalışmalar, beyaz çay’ın metabolizmayı hızlandırdığını, vücuttaki fazla yağın yakılmasını teşvik ettiğini, düzenli egzersiz ile bu fazlalıklardan kurtulmanın daha iyi olacağını önermiştir.

Yasemin İncileri; Yasemin aromalı, yumuşak içimli bir yeşil çay. Demlendiği zaman yaprakları açılıyor. Yasemin incileri çayı dinlendirici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip.

Oolong çayı; Tomurcuk ve iki yaprak olarak toplanan çay yapraklarından elde edilen bir çay. Yapraklar demlendikleri zaman hafif sarımsı bir renk alıyor ve kendine özgü hoş bir aromaya sahip.
İzmir’de farklı etkinliklerin adresi Artimprojects işletmecisi Duygu Serin, ”Zeynep ve Nihan hanım bizleri çok keyifli bir workshop ile bilgilendirdi. Bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder