Çaya gönül
vermiş çay sevdalıları Artimprojects’te düzenlenen bir workshop’la bir araya
geldi. 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen workshop, katılımcıları çayın tarihi
yolculuğuna götürdü. Çay hakkında merak edilenleri çay severler sordu, Gıda
Mühendisi Nihan Minareci ve İthalat-İhracat Uzmanı Zeynep Minareci yanıtladı.
Birbirinden lezzetli çayların tadımları yapıldı, çay üzerine bol sohbetli bir
workshop gerçekleşti.
Çay
Workshop’u Gıda Mühendisi Nihan Minareci’nin çay’ın tarihi hakkında
bilgilendirmesiyle başladı. Çinlilerin çayı beş bin yıldır çay içtiğini
söyleyen Nihan Minareci, doğru çay demleme tekniklerini katılımcılarla paylaştı.
Daha sonra
Nihan Minareci ve Zeynep Minareci dünya üzerinde çayın önemi, hayatımıza
kattığı kültürel, keyif ve sağlık üzerinde bilgilendirme gerçekleştirdi.
Workshop’ta üç çeşit çay tadımı ve tanıtımı yapıldı. Çay’ın bir kültür olduğunu
söyleyen Nihan ve Zeynep Minareci Beyaz çay, Yasemin incileri, Oolong çayı
hakkında şu bilgileri paylaştı..
Beyaz Çay; Yapılan çalışmalar, beyaz çay’ın
metabolizmayı hızlandırdığını, vücuttaki fazla yağın yakılmasını teşvik
ettiğini, düzenli egzersiz ile bu fazlalıklardan kurtulmanın daha iyi olacağını
önermiştir.
Yasemin İncileri; Yasemin aromalı, yumuşak içimli bir
yeşil çay. Demlendiği zaman yaprakları açılıyor. Yasemin incileri çayı
dinlendirici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip.
Oolong çayı; Tomurcuk ve iki yaprak olarak
toplanan çay yapraklarından elde edilen bir çay. Yapraklar demlendikleri zaman
hafif sarımsı bir renk alıyor ve kendine özgü hoş bir aromaya sahip.
İzmir’de
farklı etkinliklerin adresi Artimprojects işletmecisi Duygu Serin, ”Zeynep ve
Nihan hanım bizleri çok keyifli bir workshop ile bilgilendirdi. Bu güzel
etkinlik için teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder