Dünya Bankası tarafından Türkiye işgücü piyasasında talep edilen yetenek ve meslekler çalışmasının “Doğrulama Atölyesi” 7 Ocak Salı günü İzmir Hilton Hotel’de düzenlendi.
Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların İyileştirilmesi Projesi altında hayata geçirilen Türkiye İşgücü Piyasasında talep edilen yetenek ve meslekler çalışması’nın doğrulama atölyesi’nde işverenlerin görüşlerine başvuruldu. Atölye Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali yardım programı (AB FRIT) kapsamında, Dünya Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü evsahipliğinde yapıldı.
Projenin amacı, hükümetin ulusal ve yerel seviyedeki meslek ve beceri talebini değerlendirme kapasitesini arttırmak ve eğitim kurumlarını, devlet kurumlarını, STK’ları ve uluslararası kuruluşları talep edilen beceri ve meslekler hakkında bilgilendirerek eğitim programlarını ve politikalarını daha iyi tasarlamaları konusunda desteklendi.
Projenin temel hedeflerinden biri talep edilen meslek ve beceri listesi geliştirmek, Projenin metodolojisi ise, nicel verileri kullanan yukarıda aşağıya bir yaklaşımı ve işverenlerden diğer paydaşlardan gelen yorumları temel alan aşağıdan yukarıya bir yaklaşım içeriyor.
Projenin nicel aşamasında, Türkiye hane halkı işgücü anketi mikro veri seti (2014-2016) Sanayi Bakanlığı Girişimci Bilgi Sistemi (EIS), 9 çevrimiçi iş arama portalı ve İŞKUR verileri analiz edilerek talep edilen meslek ve beceri listeleri taslağı hazırlanarak, atölye çalışması’nda İzmir’de en çok talep edilen meslekler ve becerileri hakkında görüşler ve yorumlar alındı.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder