Anadolu mutfağı çok zengin, çok renkli bir mozaiğe sahip. Boşnak, Çerkes, Girit, Gürcü gibi çok çeşitli mutfak var. Bu lezzetlerden Kafkas mutfağı mantı lezzetlerini tadacağınız bir adrese konuk oldum.
İzmir'de yaşayan Nalan, Nazan ve Suzan kardeşlerin Anadolu Kafkas dünya mutfağından yerel, yöresel, doğal, temiz, geleneksel mantıları Çeşmedenkoli Hamurcu markasıyla Alsancak'ta hizmet vermeye başladı. Kıbrıs Şehitleri'nde açılan "Çeşmedenkoli Hamurcu" mantıları ve çeşitlerini işletmeci kardeşlerden Suzan Elbeyoğlu ile konuştuk:
"Çeşmedenkoli'nin, Hamurcu mantıları Kuzey Kafkasya'nın kadim Oset halklarından olan ailemizin Anadolu'ya göç etmiş 4. nesil olarak aile tariflerimize uygun, dünya kültürü ve Anadolu lezzetleriyle harmanlanmış mantılardır. Kıbrıs Şehitlerinde açılan yerimiz "Çeşmedenkoli Hamurcu" markasıyla hizmet veren bir kafetarya. Aile geleneklerine göre hazırlanıp, geleneksel yöntemlerle sunulan mantı çeşitlerimiz 3 senedir kapı teslim olarak hizmet veriyordu. Ürünlerimizi beğenen müşterilerimizden pişirilmiş olarak talep gelmeye başlayınca böyle bir yer açma ihtiyacı duyduk.
Doğal Kahvaltı Seçeneği
Hamur işi ağırlıklı menümüz de müşterilerimize kahvaltı seçeneği de sunduk. Kendi ev yapımımız acuka, anne pişisi, zeytin, reçeller, süzme yoğurt, poğaçalar, çerkes peyniri gibi ürünlerimizin hepsini doğal olarak hazırlıyoruz. Eşsiz lezzetlerle doğal kahvaltımıza da bekleriz.
Mantı çeşitlerimiz Gabın-(Etli Mantı), Hingel-(Cevizli Mantı), Hunk-(Otlu Mantı), Pelmeni-(Otlu ve Peynirli Mantı), Psihaluje-(Peynirli Mantı), Vegan (cevizli, patatesli, otlu) mantı çeşitlerimizi doğru yerde yemek istiyorsanız bizi ziyaret edin derim. Mantının yapılışı, pişirilme yöntemi, servis edilme şekli ülkeden ülkeye değişiyor. Buharda haşlanır, suda haşlanır veya kızartılır. Mantı çeşitlerimizi suda haşlayarak pişirme süresine, püf noktalarına dikkat ederek hazırlıyoruz. Titiz ve özenle hazırlanmış mantı tabağımızın hem lezzetini hem görüntüsünü beğeneceksiniz.
Sınırlı sayıda ürettiğimiz ürünlerden satın alabilirler
Ayrıca kışlık menemen konservesi, turşular, salçalar, reçeller, kuru domatesler gibi kendi ürünlerimizden de satın alabilirler. Ürünlerimiz de hiç bir koruyucu ve katkı maddesi kullanmıyoruz. Bu yüzden raf ömrü uzun olmuyor. Biz de sınırlı sayıda yapıyoruz" dedi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder