İzmir’in
barbun, çipura, kalamar, ahtapotuyla ünlü Çeşme yarımadası balıkçılarından
Kurtuluş Baştürk, yaz-kış soğuk, sıcak demeden mesleğini severek yaptığını
söyledi.
Doğma büyüme
Çeşmeli olan Kurtuluş Baştürk, “birçok mesleğin aksine zamanımızın çoğunu
ailemizden uzakta geçiriyoruz. Balıkçılık zor bir meslek, balıkçılar
vakitlerinin çoğunu denizlerde geçiriyor. Balık sezonu başladığında bizim için
gurbet başlıyor” dedi.
Otuz beş
senedir balıkçılık yapan Kurtuluş Baştürk, İzmir’li olduğum ve Çeşme’de
yaşadığım için dünyanın en şanslı insanlarından biriyim. Zor bir meslek olsa da
işimi severek yapıyorum. Balıkçıların ömrü neredeyse denizde geçiyor. Şimdi ağ
tamiratı yapıyoruz. Boş zaman bulduğumuzda ağ tamiri ve tekne bakımı yapıyoruz.
Iskatarya balığı benim en sevdiğim balık” ifadelerine yer verdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder