1 Şubat 2021

Ayten Korkmaz; En güzel çiğ böreği ben yaparım.



Hepimiz bir iddiaya girmişizdir. Geçen hafta sosyal medya hesabımdan  çok beğendiğim için Özgül Gedikli'nin yaptığı pişileri video çekerek paylaştım. Ortak arkadaşımız Ayten Korkmaz benim pişilerimi de denemelisin diyerek Özgül'e "hodri meydan" dedi. Bu keyifli iddialaşma da bana jüri üyesi olmak düştü. İki iddialı isim Ayten Korkmaz ve Özgül Gedikli, en güzel pişiyi ben yapıyorum diyerek  ustalıklarını sergilemek için bir araya geldiler. 


Ben Nurten Öğüt ve Sakine Gedikli'nin jüri üyesi olduğumuz en iyi pişiyi ben yaparım iddiası için Göztepe'de "Taraftar On 2" kafe'de buluştuk. Ayten Korkmaz size bir sürprizim var, diyerek çiğ börek yapacağını söyledi. Bu yüzden pişi yarışmasını başka bir güne erteledik. Usta aşçılardan Ayten Korkmaz çiğ börek yapmak için hazırlıklara başlarken, diğer yandan çiğ börek tarifinin püf noktalarını anlattı;

"Hamuru için gerekli malzemeler;

3 buçuk su bardağı un, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz. 

Kıymalı iç için;

300 gr. kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, yarım tatlı kaşığı karabiber, tuz, ve iç harcı için biraz su. Kıymalı harcınızı mutlaka sulandırın. Sulandırmazsanız kıyma böreğin içinde toplanır. 


Kızartmak için sıvı yağ. 

15 dakika beklettiğiniz hamurunuzu bezelere ayırarak, bir merdane yardımıyla orta büyüklükte açarak kıymalı harcımı ekledim. Önceden kızdırılmış yağda, çiğ böreklerini kızartarak yağını alması için kağıt havlu üzerine aldım" dedi. 

Ayten Korkmaz hazırladığı çiğ böreklerin sunumuna da önem vererek değerlendirmelerini bize bıraktı. Sakine Gedikli çiğ börekleri çok beğendiğini hamur işini sağlığı açısından az tüketmesi gerektiğini söyledi. Fakat o kadar çok beğendi ki 1 tane daha istedi. Ayten Korkmaz, benim kıyma sevmediğimi bildiği için peynirli çiğ börek yapmıştı. Çıtır çıtır börekleri afiyetle yedim.


Biz de en güzel çiğ böreği sen yapıyorsun Ayten Korkmaz diyerek, tam puan verdik.  








İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder