19 Temmuz 2021

Güveçte Nohut Mayası Ekmeği Yapıyor

Her çarşamba günü kurulan "Kültürpark Üretici Pazarı" Kurban Bayramının ikinci gününe denk gelmesi nedeniyle bu hafta19 Temmuz Pazartesi günü kuruldu. Pazartesi günü üretici pazarını ziyaret ederek S.S. Küçük Menderes Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi adına katılan Şermin ve Hamit Bahçıvancığlu çiftiyle satışa sundukları ürünleri konuştuk.


Güveçlerin temizliği önemli

Şermin Bahçıvanoğlu'nun güveçte yaptığı nohut mayalı ekmeği, ev yapımı baklava, keşkek, dolma, şambali, zeytin, peynir gibi ev yapımı ürünleri ilgi görüyor. Özellikle güveçte yapılan nohut mayalı ekmeği kek görünümünde. Tezgaha gelenlerin hemen ilgisini geçen ekmeği müşterilerine anlatan Şermin hanım Güveçlerinin temizliğine çok özen gösterdiğini anlatıyor. İyice temizlenen güveçleri yağladıktan sonra pişirilen fırının derecesinin çok önemli olduğunu vurguluyor ve sözlerine şöyle devam ediyor. 


2 saat 10 dakika kadar fırında kaldıktan sonra ekmeklerimin tadına doyum olmaz. Her ekmeğin güveci ayrı. 25 tane kadar güvecim olduğu için o kadar ekmek yapıyorum. Beni bilen müşterilerim her hafta düzenli gelip benden nohut mayalı ekmeğimden istiyor. Özellikle ayırdığım müşterilerim var. Mutlaka her hafta gelir ve ekmeğini alırlar. Ayrıca Bayındır'ın cuma günü kurulan pazarına da gidiyorum. Cuma pazarında da ekmeklerimi beğenen çoktur. Annemden öğrendiğim tariflere göre yaptığım için geleneklerimizi yaşatmış olduğumu düşünüyorum.   


Bayındır'da üreticiyiz

Eşimle birlikte pazarlara gitmediğimiz günler bahçemizde çalışırız. Mevsimine göre sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Hiç boş günümüz yok. Sabah erken saatlerde kalkar işimize başlarız. Bu hafta acur, biber, çilek, koruk getirdik. Aracısız müşterilere satıyoruz. Hepsi çok taze ürünlerimizi satışa sunduğumuz üretici pazarlarına vatandaşlarımız sahip çıksın. Hem onlar sağlıklı beslensin hem köylü kazansın" dedi.


İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder