İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HORECA Fuarı kapsamında yapılan “Cittaslow ve Slow Food ile Nereden Nereye” söyleşisine katıldı.
Yazar Nedim Atilla moderatörlüğünde yapılan oturumu İzmir
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, GL Platform
Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu
Alıcı, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak, İzmir Büyükşehir Belediyesi
bürokratları, aşçılar, turizmciler, üreticiler ve birçok katılımcı takip etti.
Kente gelen turist sayısının yetersizliğinden bahseden
Başkan Tunç Soyer, “Bu gerçekten bizim için büyük bir üzüntü. Böyle bir şehir,
kadim bir şehir, bu kadar çok değer barındıran bir şehrin bu kadar az turist
alması çok büyük kayıp. Kabul edilemez bir durum. Bu bir kader değil,
değiştirilebilir bir şey. Biz bunu değiştireceğiz. Çok sayıda çalışmamız var.
Önümüzdeki iki yıl içinde hedefimiz kente 5 milyon turist getirmek ve bunu yapacağız.
Turizmi güneş, deniz ve kum üçgeninden çıkartacağız. Çok kararlıyız. 16 Mart’ta
ilk cruise gemisi gelecek. Dünyanın her yerinde kendimizi anlatmamız lazım”
diye konuştu.
Oturumun moderatörlüğünü yapan yazar Nedim Atilla ise
“2050'deki nüfus düşünüldüğünde dünyayı doğru, temiz ve iyi şekilde doyurmak ne
kadar mümkün olabilecek? Burada sadece devlet değil kentlerin de yapması
gerekenler var. Tunç Soyer başkanımız göreve geldiği andan itibaren “Başka Bir
Tarım Mümkün” diye tanımladığı olgu ve İzmir'in bir Cittaslow Metropol olmasına
kadar uzanacak olan bir hikaye var. İzmir, gerçek bir gastronomi kenti olmaya
doğru gidiyor” dedi.
Başkan Soyer, söyleşi sonrasında katılımcıları ziyaret
ederek sohbet etti.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder