12 Kasım’da gerçekleşen 6. İzmir GastroFest, tarımdan beslenme alışkanlıklarımızın değişmesine büyük katkısı olan öncü şefleri, gastronomi konusunda uzman kanaat önderlerini, restoranları ve yiyecekten içeceğe gıda markalarını bir araya getirdi.
Altıncı yılında ‘Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği’
temasını gündeme taşıyan festival dopdolu programı ile gastronomi
meraklılarından yoğun ilgi gördü.
Her yıl gastronomi dünyasının ünlü isimlerini buluşturan,
İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest, toprağa bağlı
yaşamlarını sürdürecek, geleneksel besinleri üretecek koşullara sahip olmak
isteyen küçük ölçekli üreticilere dikkati çekmek ve mümkün olduğunca onlara
destek vermek amacıyla, altıncı yılında “Değişimin Öncüleri ve Gıdanın
Geleceği” temasıyla sektörün paydaşlarını bir araya getirdi. 6. İzmir
GastroFest, 12 Kasım Pazar günü, öncü şefleri, yiyecekten içeceğe gıda
markalarını ve konusunda uzman kanaat önderlerini, ‘Gıdanın Geleceği’ni
konuşmak üzere her yıl olduğu gibi Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda
buluşturdu.
ITALTUR M.I.C.E tarafından düzenlenen
festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barilla, Pepsi, Mey Diageo, Metro,
Öztiryakiler, Hyatt Regency İzmir, Kristal, İstinye Park İzmir ve Salt
iletişimin sponsorluğunda ve İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi
Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleşti. Festivalde Michelin yıldızlı
restoran şefleri Maksut Aşkar, Osman Sezener, Osman Serdaroğlu ve Michelin
Guide’da yer alan Murat Deniz Temel ve Sinem Özler büyük ilgi gördü.
Gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm
süreçleri ve neler yapılması gerektiğini konunun uzmanları ve fikir
önderleriyle masaya yatıran festivalin açılış konuşmalarında, festival
düzenleme kurulu başkanı İtaltur Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hande Arslanalp
ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz yer aldı. Özpoyaz, İzmir
GastroFest’in kentin tanıtımı için büyük rol oynadığını vurgularken, İzmir’e
Michelin yıldızı kazandıran şeflere teşekkürlerini iletti.
Açılış konuşmalarının ardından festival, Hürriyet Gazetesi Yazarı Müge Akgün ve BigChefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli’nin sunumları ile devam etti. Yemek dünyasındaki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken, “Cheffes” kitabının yazarı, fotoğrafçı ve yönetmen Vérane Frédiani ve İngiltere’nin en saygın isimlerinden, yemek kitabı yazarı ve Spring restoranın şefi Skye Gyngell ile yemek kültürü araştırmacısı Gamze İneceli’nin söyleşilerinin ardından, Eski Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı, Stratejik Danışman Ayşin Işıkgece, Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Seraf Restoran şefi Sinem Özler, Michelin yıldızlı şef Osman Sezener ve Barilla Genel Müdürü Murat Koç, Hürriyet Gazetesi Yazarı Müge Akgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Gıdanın Geleceği; Değişim İçin İşbirliği’ başlıklı paneli ile sektörün dikkat çeken konu başlıkları masaya yatırıldı.
Workshop’larda ise Eataly Genel Şefi Claudio
Chinali, Hodan’ın kurucu şefi ve İGA Tru Danışman şefi Çiğdem Seferoğlu,
Murat Deniz Temel ile Mey Koray Özcan, Teruar Urla’nın kurucu
şefi Osman Serdaroğlu ve Serhat Doğramacı yeme-içme severlerle
buluştu.
Festivale katınlanlar, Od Urla, Seraf, Seçkin Et, Mezra
Yalıkavak, Mitu, Karaf, Sento By Nuup, Zai, Ragyu Kasap, Barilla, Hus, Sevilen,
Yedi Bilgeler, Hus Wine, Lucien Arkas Bağları, Pepsi, Carlsberg, Alliance,
Karaf, Feyz Çiftliği Gurme, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Dostlar
Boyoz Fırını gibi 40’ya yakın yiyecek ve içecek markasının yer aldığı
stand alanında tadımlar yaptı.
6. İzmir GastroFest ile ilgili tüm
bilgilere izmirgastrofest.com.tr web adresinden
ve izmirgastrofest instagram hesabından ulaşabilirsiniz.
İzmir GastroFest
Hakkında:
Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir GastroFest bölgeyi
mutfağıyla tanıtmak, gastronomik değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent
yapmak amacıyla ilk kez 21 Ekim 2018’de ‘Göç Mutfağı’ temasıyla düzenlendi. 20
Ekim 2019’da ikincisi gerçekleşen festivalin konusu ise ‘Pazarlar’dı. Bilinçli
üretim ve tüketim yapmamız gereken bir zaman diliminde yaşadığımız hatırlatmak
amacıyla tasarlanan temada Tarihi Alsancak Tren Gar’ı pazar yerine
dönüştürüldü.
2020 yılının teması ‘Yemek ve İletişim’di. Konusunun uzmanı
dünyaca ünlü isimler ve şefler pandemi koşulları gereği online olarak bir araya
geldi. 2021 yılın konusu ise ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ olarak
belirlendi. Toprağın gördüğü ciddi zarara rağmen, kendini yeniden inşa edebilme
gücüne olan inançla yaşayan toprağın hayatlarımızdaki önemi ve değeri ele
alındı.
Çevresel sürdürebilirlikten, küresel ısınmaya, küçük ölçekli
tarımdan atıksız mutfağa geleceğimizle ilgili tüm başlıklar sektörün önde gelen
isimleri ile masaya yatırıldı. Geleceğe Miras’ı sadece toprakla
sınırlayamayacağımızın, suyun da yaşamın olmazsa olmazı olduğu düşüncesinden
yola çıkarak ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ 2022 yılı teması
oldu.
İzmir’in ilk gastronomi festivali olma özelliğine sahip
İzmir GastroFest altıncı yılında toprağa bağlı yaşamlarını sürdürecek,
geleneksel besinleri üretecek koşullara sahip olmak isteyen küçük ölçekli
üreticilere dikkati çekmek ve mümkün olduğunca onlara destek vermek amacıyla,
altıncı yılında “Değişimin Öncüleri: Şefler Ve Gıdanın Geleceği” temasını
masaya yatırıyor.
KATILIMCI MARKALAR VE
MEKANLAR;
ORTAYA ALAÇATI, ALLIANCE, MEZRA YALIKAVAK, MİTU LOKANTA,
KARAF ALAÇATI, OD URLA, ASLANBOĞA KOKOREÇ, FOODPORT, NUUP PATISSERI, SENTO,
SERAF, CAHİT DEDEMİN BAHÇESİ, FEYZ ÇİFTLİĞİ, SEFERİHİSAR HANIMELI KOOPERATIF,
ZAI YAŞAM, DOSTLAR BOYOZ FIRINI, RAGYU KASAP, SEÇKİN ET, BREADLAB, BARILLA,
KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ, CARTEL, MAYART CAFE WORKS, LAZIKA ÇAY, HUS, LUCIEN
ARKAS BAĞLARI, ASMADAN, YEDİBİLGELER, PEJA İÇECEK, PEPSICO, KAVLAK ZEYTİN,
ABALIOĞLU, KRİSTAL YAĞLARI, LEANDRA, PORT HOUSE ALAÇATI, KÖSTEM ZEYTİNYAĞI
MÜZESİ POLİMA MÜZE RESTAURANT.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder