25 Haziran 2018

Araçlarda Pasta-Cila’ya “Kadın Eli” değdi!

Genelde erkeklerin yaptığı iş olarak bilinen araçlarda pasta cila ve seramik işine kadın eli değdi.
Selin SELBAŞI’nın çok genç yaşlarda başladığı araba merakı, önce hobi olarak kendi aracına pasta cila yapmasıyla başladı.
Elle atılan pasta cila ile başladığı hobisi daha sonra iş yerini açarak profesyonel olarak devam etti. Yaptığı iş ile hemcinslerine örnek olan daha sonra kendini geliştirerek iş yerini açtığını söyleyen Selin SELBAŞI sözlerine şöyle devam etti:
“1988 İstanbul doğumluyum. Fakat kendimi bildim bileli İzmir’de yaşıyorum. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Pazarlama ve Reklam Bölümü’nü okudum. Mezun olduktan sonra özel bir hava yolu şirketinde hostes olarak işe başladım. Bir yıl çalıştıktan sonra bu mesleği bırakarak çeşitli firmalarda beş yıl boyunca pazarlama işi yaptım.
Araba merakım çok küçük yaşlardan beri vardı. Kendi aracımın da her şeyiyle kendim ilgilenirdim. Aracımın bütün bakımlarını, pasta cilası dahil her şeyini kendim yapardım. İnternet'te konuyla ilgili çok fazla video izledim. İnsan sevdiği işi yapmalı anlayışında olmalı diye düşünüyorum. Bu düşünceyle bu işi profesyonel bir meslek olarak yapmaya karar verdim. Pata cila ve seramik kaplama hizmeti veren iş yerini açtım. İş yerini açmamda eşim Erkan MELEZOĞLU ve annemin çok desteğini gördüm. Eşimin de arabalara ilgisi çok fazla. Eşimin de beni desteklemesi çok önemli bir etken oldu. Güzel tepkiler alıyorum. Araçlara pasta cila ve seramik kaplama yapıyorum. Önce bu işi bayan olarak yapmama çok şaşırıyorlar. Bu şaşkın bakışlar beni hiç rahatsız etmiyor. Güzel tepkiler alıyorum. Sosyal medyada çok fazla takipçim var. Yaptığım iş çok kolay değil. Bize teslim edilen araba çok değerli bir arabada olabiliyor. Aracın 15 bin liralık veya 500 bin liralık olması bizim için bir şey fark ettirmese de maddi olarak bizim için risk teşkil edebiliyor. Kadın olmam benim için avantaj diye düşünüyorum. Kadınlar daha sabırlı, daha nazik, daha özverili ve erkeklere göre gücümüz daha az olduğu için araca zarar gelme oranı düşüyor. İşimiz riskli olsa da ben çok severek yaptığım için güzel tepkiler almaya devam ediyorum. Beni bir işçi ve emektar gibi görmeye başladılar. Türkiye çapında bayileşme sürecine hazırlanıyorum. Kadınlarımız kendi gücünün farkında değil. Ataerkil bir toplum olduğumuz için kadına belli görevler verilmiş. Kadının yapmayacağı iş yok. Yaratılış itibariyle çok ince, detaylı düşünen varlıklarız. Ben bu işte bir öncü olduğumu düşünüyorum. Bu işi öğrenmek isteyen kadınları yetiştirebilirim. Türkiye’de bu işi yapan kadınların çoğalmasını çok isterim. Türkiye çapında bayileşme sürecine hazırlanıyorum. Eylül ayı gibi proje çalışmalarımız başlamış olacak. Amacım ülkemizde tek arabalı sistemi oturtmak.”

İzmr Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder