Pasta ve Çikolata profesyonellerini bir araya getiren 7.Uluslararası Master Of Cake- Pasta ve Çikolata Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmada festival birincilik ödülünü en yüksek puanı alan Ayfer Özer kazandı. Çiçek aranjmanı kategorisinde yarışmaya katılan Pasta şefi Ayfer Özer, jüriden tam not aldı.
İzmir Alsancak’ta bulunan Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür
Merkezi’nde 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen Master Of Cake- Pasta ve
Çikolata festivalinde gerçekleştirilen Pasta yarışmasına Türkiye,İran ve Azerbaycan gibi ülkelerden
yaklaşık 200 pasta şefi başvurdu.
Her yıl farklı
içeriklerle hazırlanan festivalde bu yıl ilk kez ekmek kategorisi de eklenerek
yeni bir alan oluşturuldu. Festivalin ilk gününde yarışmaya başvuran pastaların
teslim edildiğini ve jüri tarafından değerlendirildiğini söyleyen Master Of
Cake Organizasyonu Genel Koordinatörü Zümra Uludoğan, yarışmaya başvuran
eserlerin kategorisine göre teknik, sanatsal, görsel ve lezzet açısından
puanlandırıldığına dikkat çekti. Festival jürisi Daniel Dieguez ( İspanyol Cake
Art sanatçısı ve Öğretmeni), Dada Marcic (Hırvatistan- Pasta Şefi), Mine Ataman
( Ankara -Ekmek şefi), Fatih Çınar (İstanbul- Ekmek Şefi), Muharrem Arıcı
(Ankara -Ekmek Şefi) , Hikmet Özdemir (Pasta Şefi), Ozan Güngör (Aydın Adnan
Menderes Üniversitesi -Öğretim Görevlisi) ve Pınar Barut (Kıbrıs -Doğu Akdeniz
Üniversitesi -Öğretim Görevlisi)’den oluştu.
Master Of Cake İzmir- Pasta ve Çikolata Festivalinde en yüksek puanı alan Ayfer Özer festival birincisi olurken kategorilerine göre ödül alan diğer isimler şöyle sıralandı.
Festival birincilik Ödülü Ayfer Özer, Büyük Dekoratif
Tasarım Ödülü Süleyman Maden, Minyatür Dekoratif Tasarım Ödülü Serpil Aydın,
Şeker Hamuru/ Düğün Pastası Gülten Çarkacı, Kutlama Pastası Mervenur Çin, Kurabiye Gülten
Çarkacı, Çiçek Aranjmanı Ayfer Özer, Saksı Çiçeği Abrisham Sheikholeslami, 3D
Büst Kek Mervenur Çin, Çikolata ve İzomalt Büşra Büke, Pettifour Gülten
Çarkacı, Pasta Tasarım Elmira Mathtomi, Cupcake Fikriye Betül Gömeç, Ekmek
kategorisi Sema Geçgel, Grup Ekmek Hatice Kübra Tikbıyık, Sanatsal ekmek
Neslihan Açıkgöz, Yöresel Lezzetler Yıldız Yardım.
1 günde 10 bin gevrek
ve boyoz ikram edildi
Uluslararası Master Of Cake İzmir Festival Genel
Koordinatörü Zümra Köse Uludoğan'ın “herşeyin pastadan olduğu bir platform
olarak nitelendirdiği festivalde, dünyaca tanınmış İspanyol Cake art-kek
sanatçısı ve öğretmeni Daniel Dieguez ”Yüzüklerin efendisi filmi Orman devi
Ent” karakterini 400 kilo çikolata kullanarak aslına uygun el işçiliği ile bir
sanat eseri şeklinde yaptı. Çocuk etkinlikleri, atölyeler ve konserlerin yer
aldığı festival boyunca günde 10 bin gevrek ve boyoz ikram edildi. Katılımcı
firmalardan Katsan çikolata pasta şefleri Kadir Pehlivan, Ergun Güner ve İsa
Divleli tarafından ilk gün 750 kişilik
orman meyveli yığma pasta yapılırken, ikinci gün ise İzmir'in
kurtuluşunun 100.yıldönümü adına 500 kişilik çikolatalı pasta yapılarak
ziyaretçilere dağıtıldı.
Altınmarka Çikolata şefi Ekrem Aycı ise çikolata yapımına
dair yaptığı sunumda ziyaretçilere bilgi verdi ve tadım yapıldı. Festival
etkinliklerinde Sosyal sorumluluk projesi kapsamında İzmir Aşçılar Derneği
tarafından organize edilen Down
Sendromlu çocuklar tarafından sunulan defile
renkli görüntülere sahne oldu.
Uluslararası Master Of Cake İzmir Festival Genel Koordinatörü Zümra Köse Uludoğan, “36 firmanın katıldığı festivalde 21 profesyonel şef farklı show ve tadımlarla hünerlerini de sergileme fırsatı buldu. Önümüzdeki yıllarda daha da geliştireceğimiz festivalimizi yurtdışına taşımayı planlıyoruz ve alt yapı çalışmalarına başladık. Bir sonraki festivalimizde pasta ve çikolata severler için yeni alanlar ve sürprizler için olacak” açıklamasını yaptı.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun katıldığı festivalin ödül töreninde kategorilere göre kazanan isimlere ödülleri takdim edildi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder