9 Temmuz 2022

Yüksel ve Güngör Katırcıoğlu; Bayram tatlısız olmaz


Kurban bayramının temmuz sıcaklarına denk geldiği bu günlerde, bayramda ne tatlısı yapacağını düşünen hanımlar hem hafif hem de tatlı keyfini yaşatacak tatlıları tercih ettiler.

Ramazan bayramın da olduğu gibi bu bayram da Yüksel ve Güngör Katırcıoğlu çiftinin Çeşmede yaşadıkları evlerine konuk oldum.


Kemalpaşa Armutlu doğumlu olan Yüksel hanım oldukça lezzetli sütlü bir tatlı damla sakızlı muhallebi, bu bayram tercih ettiği bir tatlı olmuş. Yüksel hanımdan bayram için neden bu tatlıyı tercih ettiğini ve tarifini anlatmasını istedim.

‘Bir bayram geleneği olarak tatlı ikram etmek ailemizden gelen bir adet. Bu sene kurban bayramı Temmuz ayına denk geldi. Sağlımıza da dikkat etmek için ağır tatlı türlerini tercih etmedim. Torunlarımın ve bizi ziyaret eden dostlarımız damla sakızlı muhallebi tatlımı çok beğenirler. Hem hafif hem lezzetli olduğunu söylüyorlar. Çeşme’de yazlığımıza bayram ziyaretimize gelen dostlarımız için beğenilen sakızlı muhallebi tatlısını yaptım. Başta ailem ve arkadaşlarımız, komşularımız, akrabalarımız, dostlarımız bayramlaşmak için geldiklerinde tatlı olarak ikram ettim ve çok beğenildi.

Nerede o eski bayramlar

Biz aile olarak bayram geleneklerimizi elimizden geldiği kadar devam ettiriyoruz. Eşim ve ben büyük olarak Çeşme’de yazlığımızda ziyaretimize gelen akrabalarımızı ve dostlarımızı karşılıyoruz. Bayram çikolatamız ve kolonyamız masamızın üzerinde kapıdan bayram ziyaretimize gelenler için veya çocuklar için hazır. Sitemizin ismi Huzur sitesi. Biz de burada çok huzurluyuz. Genelde 60 yaş üzeri emekli 26 evden oluşuyor. Akademisyen, profesör, avukat, doktor, öğretmen, mali müşavir gibi komşularımızla çok iyi ve samimiyet içinde günlerimiz geçiyor. Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum’ dedi.


Damla sakızlı muhallebi için malzemeler;

Yarım paket margarin veya isteğe bağlı tereyağı, 1 bardak un, 1 kilo süt, 1 bardak toz şeker, damla sakızı.

Yapılışı;

Un ile tereyağı veya margarini kavuruyorum. Sütü yavaş yavaş ilave ediyorum. 1 bardak toz şekeri de ekliyorum.  1 kaşık toz şekerle damla sakızlarını döverek ilave ettim. Tüm malzemeleri sürekli karıştırmak gerekiyor, topaklanmaması için. Karıştırdıktan sonra tepsiye döktüm. Dolapta dondurduktan sonra keserek servis yaptım. Üzerine Hindistan cevizi isteğe göre tarçın ile süsledim.


İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder