İzmir’de keşfedilmeyi bekleyen bir hayli fazla çeşit ve bir çok mekan var.
Herkes tarafından bilinen yerlerin haberlerini çok sık görürüz. Bense İzmir’de gizli kalmış mekanları keşfetmeyi seviyorum. İzmir’in Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında keşfettiğim “Mavişim Kafe” bu yerlerden biri.
Mavişim Kafe’de rokalı, sucuklu, kaşarlı tostlarını deneyen
müşterilerinin tekrar geldiğini söyleyen Hatice-Serkan Altay çifti ile bir
söyleşi gerçekleştirdik.
Aslen Ziraat Mühendisi olan Serkan Altay özel bir şirkette pazarlama
işinin yanı sıra eşinin hayali olan açtıkları kafede eşi Hatice Altay’a yardım
ediyor.
Evimiz kafenin yanında diye sözlerine başlayan Altay
mekanlarının hikayesini şu sözlerle anlattı.
Devlet Hastanesi etrafında çok kafeterya var. Bu yerler çok karışık. Döner var, börek var, tost var. Bu kadar karışık yerlerin lezzet kalitesi düşer diye düşündük. Eşimle açtığımız mekanın spesiyalleri olsun istedik. Aydın’ın Çakırbeyli Mahallesi’nde (köy) yıllar önce denediğim çok doyurucu olan bir tost çeşidi bizim spesiyalimiz oldu. Ortadan ikiye böldüğümüz ekmeğin arasına ev yapımı domates salçası, sucuk, kaşar, roka, turşu yerleştirerek hazırlanan bu tostumuzun adını Çakırbeyli tostu olarak isimlendirdim. Bazı Aydın’lı müşterilerimiz gelip deniyorlar. Biz böyle bir tost bilmiyoruz dedikleri zaman ben isimlendirdim diyerek, hikayesini anlatıyorum.
Tostumuzu deneyenler mutlaka tekrar geliyor. Ev yapımı
böreklerimiz sabahları çok ilgi görüyor. Öğlene kadar böreklerimiz bitiyor.
Eşim Afyon Sandıklı’lı. Çok lezzetli sarma yapıyor. Haftanın belli günleri sarma
için bizi sık ziyaret eden müşterilerimiz var. Ev baklavasını da sipariş olarak
yapıyoruz.
Fiyatlarımız çok
uygundur
Mekanımız aile ortamı, sakin bir yer. Özellikle yaz akşamları mekanımız çok kalabalık olur. 16 yıldır burada oturduğumuz için mahallemiz bizi iyi tanır. Fiyatlarımız çok uygundur. Bizi tanıyanlar sürekli gelir, diye konuştu.
Kahve sunumu önemli
bir detay
Türk kahvesi bağımlısı olarak farklı mekanlarda içtiğim
kahveleri siz değerli okurlarımla paylaşıyorum. Türk kahvesini diğer kahve
türlerinden ayıran en önemli detaylardan birisi de kahve sunumudur, diye
düşünüyorum. Mavişim Kafe’de denediğim Türk kahvesinin yanında sundukları gül
şerbeti de Hatice hanımın becerikli ellerinden çıkmış. Gül yaprakları Isparta’dan
getirilmiş. Kahve kadar lezzetli bir şerbet. Şık bir kahve sunumuyla kahvenin
harikulade lezzetini hissettiğimi söyleyebilirim.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder