30 Ekim 2024

Basmane Hatuniye Yardımlaşma Derneği’nin aşevinde her gün 1000 kişi yemek kuyruğunda


İzmir’in Konak ilçesindeki Basmane semtindeki İzmir Tarihi Basmane Hatuniye Yardımlaşma Derneği’nin aşevinde her gün bin kişiye yemek yardımı yapılıyor.

Açlık sınırı altında yaşamak zorunda kalan milyonlarca vatandaş, en temel ihtiyaç olan yemek ihtiyacını dahi karşılayamaz hale geldi. Geliri olmayan , sokaklarda yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara kucak açan İzmir Tarihi Basmane Hatuniye Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Çobanoğlu yapılan yardımlar hakkında şu bilgileri verdi;

Derneğimiz 35 yıldır Basmane de Hatuniye Camii Karşısında Sokakta kalanlar, yolda kalanlar, mülteciler, ihtiyacı olan, karnı aç olan herkesin yemek yediği, giysi, aldığı, aşevi ve bir hayır kurumudur.

Aşevimizde her sabah 9.00-10.00 saatlerinde Zerdeçallı Mercimek Çorbası öğle yemeklerinde de en az iki çeşit etli yemek, pilav, tatlı gibi protein ağırlıklı yemekler hazırlıyoruz. Ortalama bin kişinin yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İnsanlar sokakta metruk binalarda, ucuz otel veya evlerde kaldığı için yemek yapamıyor gelirleri de yok. Adli sicili kaydı vukuatı dolayısıyla iş bulamayanlar, ekonomik koşulların ağırlığı dolayısı ile Yeşilyurt, Bornova gibi semtlerden yemek için gelenlerin olduğunu duyuyorum.

Öğrencilerimize burs vermekteyiz

Covid-19 da Aşevimiz kapanmadı bilakis yemek için gelen kişi sayısı çok arttı. Yemeğin yanında işyerleri kapandı insanlarımız aylarca çalışamadı kapı kapı erzak yardımında bulunduk.

İhtiyaçlı ailelerin lise ve üniversite öğrencisi, başarılı çocuklarına bütçemiz elverdiğince Tıp, Mühendislik, Mimarlık ve çeşitli branşlarda okuyan öğrencilerimize de burslar vermekteyiz. Mezun olan doktorlarımız devlet hastanelerinde şu an görevlerinin başındalar.

Her ayın ilk Cuması daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi eşi olmayan veya hasta çocuklu ailelere erzak, 2-3 kg civarı et, kırtasiye malzemesi, elektrik, kira, su gibi ödemeleri için nakit yardımı yapılmakta.


Kurban bayramında kesilen kurbanlar -40 C de şoklanarak – 18 C de stoklanarak, yıl içinde her yemeğimiz hemen hemen etli, 10-15 kg et kullanılıyor yemeklerimizde. İhtiyaç sahibi ailelere 2-3 kg et yardımı veriliyor. Arada bursiyer öğrencilerimize de et ve erzak yardımı yapmaktayız.

Geçen ay Roman Derneği işbirliği ile hasta yaşlı çalışamayan ailelere 255 kg et dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesine 50 adet karkas koç gönderildi” dedi.

İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder