8 Kasım 2024

“Egeyi Düşlerken” sergisi devam ediyor


“Egeyi Düşlerken” Hakan Sarıhan-Halit Aker-Ömer Çam sergisi 5 Kasım 2024 Salı günü saat: 18.00’de açıldı.

“Egeyi Düşlerken” İzmir Türk-Amerikan Kültür Merkezi Sergi Salonunda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Hakan Sarıhan, Halit Aker ve Ömer Çam “Egeyi Düşlerken” ortak teması altında ama birbirinden bağımsız ve kendi tarzlarında oluşturdukları eserleri ile 5 Kasım 2024 Salı günü İzmirli sanatseverlerin huzuruna çıktı.


Bu projede;

Hakan Sarıhan, düşsel bir atmosferdeki ağaçlar ile çoğunlukla mitolojik konulu heykellerin zıtlıklarından oluşan yeni çalışmalarıyla geçmiş dönemlerdeki ustalara bir saygı duruşu sergiliyor.

Halit Aker, yok edilişlerine tepki olarak başladığı zeytin ağaçlarına, bu proje için birbirinden farklı ve değişik tekniklerdeki yeni çalışmalarını eklediği bir seçki sunuyor.

Ömer Çam ise İzmir ve Ege bölgesinde geçtiğimiz aylarda yaşadığımız dehşet verici orman yangınları gibi çevre felaketlerin ruhundaki yansımalarından oluşan yeni çalışmalarıyla sanatseverlerin huzuruna çıkıyor.

“Egeyi Düşlerken” sergisi İzmir Türk-Amerikan Kültür Merkezi Sergi Salonunda 15 Kasım 2024 tarihine kadar izlenebilecek.

Hakan Sarıhan kimdir?

1959’da Fatsa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1976’da girdiği İDGSA (MSGSÜ) Y.Dekoratif Sanatlar/Grafik Bölümü’nden 1982’da yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. Okul döneminde Özer Kabaş, Mesut Manioğlu, Emin Barın, Turgay Betil, Abdullah Taşçı,  Savaş Çevik, Namık Bayık, Süleyman Saim Tekcan ve Ahmet Öner Gezgin gibi birçok değerli hocadan eğitim aldı.


Bu dönemde çalıştığı Milliyet Gazetesi Grafik Servisi, Grafik Stüdyosu ve Fon Grafik Ajansında deneyim kazandı.

1981 yılında babası Ünal Sarıhan ile kurdukları “ARMA Tanıtım Hizmetleri” ile İstanbul’da uzun yıllar grafik tasarım ve halkla ilişkiler alanında hizmet verdi. İlerleyen yıllarda farklı şirketlerde Reklâm ve Halkla İlişkiler, Marka ve İletişim Müdürlükleri gibi görevleri yürüttü.

2 yıl Taksim Pera Güzel Sanatlarda İletişim Bölümü Başkanlığı ve Grafik Tasarım, Photoshop ve Freehand hocalığı yaptı, ders notları yazdı.

Resim çalışmalarına ağırlık vermeye başladıktan sonra 2017’de İstanbul’da BİRGRUPİNSAN: Sanat Platformu’nun kurucuları arasında yer aldı. Grubun sergilerine katıldı, organizasyon, tasarım ve tanıtım konularını yürüttü.


2019 sonunda İzmir’e döndü. 2020 Mayısında ARTSONLINE Web Art Galeriyi kurdu. Sitede kişisel sergiler yanında ulusal ve uluslararası karma online sergiler organize ediyor.

ArtsCOLLECTIVE Sanat İnisiyatifi Kurucu Üyesi olan Hakan Sarıhan, 2022 Aralık ayında GabrielleGallery Art Ambassador oldu, birçok uluslararası sergiye ülke jürisi olarak davet edildi.

Halen İzmir’deki atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçı açtığı 9 kişisel sergi yanında yurtiçi ve dışında pek çok karma sergiye ve workshoplara katılmış, eserleri özel koleksiyonlarda yer almıştır.

Kişisel Sergileri:

19 Mart-14 Nisan 2024 "BURUK RUHLAR" Solo Resim  Sergisi / Yolo Art & Lounge -İzmir

19 Ocak-04 Şubat 2023 "GÖÇEMEYEN KUŞLAR" Solo Resim  Sergisi / Yolo Art & Lounge -İzmir

29 Ekim-18 Kasım 2022 "29 EKİMDEN 10 KASIMA" Solo Resim ve İllüstrasyon Sergisi / www.artsonlinegallery.com

27 Haziran-17 Temmuz 2022 "METAMORFOZİK PORTRELER" Solo Dijital Sanat Sergisi/ www.artsonlinegallery.com

17 Mayıs-06 Haziran 2021 “EY TÜRK GENÇLİĞİ” Digital Painting/ Sanal Sergi/ www.artsonlinegallery.com

15 Mart-04 Nisan 2021 “GÖÇEMEYEN KUŞLAR” Digital Painting/ Sanal Sergi/ www.artsonlinegallery.com

01-22 Ekim 2020 “SAYGI DURUŞU” Digital Painting/ Sanal Sergi/ www.artsonlinegallery.com

22 Mayıs-05 Haziran 2020 “YOLCULUK/VOYAGE” Digital Painting/ Sanal Sergi/ www.artsonlinegallery.com

02-09 Haziran 2018 “SOLO” Kişisel Sergi/ ÇKSD Nazmi Şenel Sanat Galerisi -Çorlu/ Tekirdağ

Halit Aker kimdir?

Zeytin ağacı “kendiliğinden” girdi, sanatına yansıdı. Onun için "batan güneşin yeniden doğması kadar doğaldır küllerinden sürgün vermesi. Dirilişi umuttur. Ruhları ısıtmayı, bakışları ısıtmayı amaçlarsan..."

Silifke’de doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Silifkede okudu. İlk sanat eğitimini lise öğrenimi boyunca resim öğretmeni Hakan Taşkıran'dan aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Değişik zamanlarda Duvar Resmi, Vitray, Mozaik ve Animasyon çalışmaları yaptı.

Prof. Devrim Erbil ile Atölyesinde bir süre özgün baskı, seramik pano ve vitray çalışmalar yaptı.

Sanatçı Veli Mert ile birlikte atölye çalışmaları yaptı.  Değişik zamanlarda ve ölçülerde; Silifke ve çevresinde 17 duvar resmi yaptı.

 Silifke Müzesi, Müze Eğitimi projelerinde Sanat Eğitimcisi olarak yer aldı. Silifke Müzesi, Müze Eğitimi projelerinde Sanat Eğitimcisi olarak yer aldı.

(2005-2012)

 2008 yılında ‘Aya Thekla Yeraltı kilisesinde ve Narlıkuyu Mozaik müzelerinde ‘Aya Thekla’ konulu sergi açtı.

Çanakkale Onsekiz mart İlkokulu 2.sınıf zümre öğretmenleri ve öğrencileri ile geri dönüşüm malzemelerinden 2m. boyunda ‘Truva Atı’ Heykeli yapı.

Silifke, Geyikli, Umurbey, Çanakkale İlköğretim Okulları öğrencileri ile sosyal Silifke, Geyikli, Umurbey, Çanakkale İlköğretim Okulları öğrencileri ile Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer aldı.

 Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Amerika’da özel koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

 Çalışmalarını, Rennes (Fransa), İstanbul ve Çanakkale’de sürdürmektedir.


 Kişisel Sergileri:

 2024 "Bulutlarda Zeytin AğacıM" Yolo Art&Lounge -İzmir

 2023 "Mes Oliviers" Quartier de Villegean -Rennes /Fransa 2023 "Mes Oliviers" Quartier de Villegean -Rennes /Fransa

 2023 "Zeytin Ağacının Peşinde" Anka Atölye Sanat Galerisi, Güre -Balıkesir

 2023 "Delice" Asos -Çanakkale

 2020 "Zeytin, Kendiliğinden" -Artsonline Web Gallery

 2018 Galeri Bohem -İstanbul

 2015 Galeri Bohem -İstanbul

 2013 M.T.S.O Sanat Galerisi -Mersin

 2010 Sparkasse Rhein -Hassloch/Almanya 2010 Sparkasse Rhein -Hassloch/Almanya

 2009 Atölye Sergisi -Silifke

 2008 Narlukuyu Mozaik Müzesi -Silifke

 2008 Aya THECLA Yer Altı Kilisesi -Silifke

 2006 Atölye Sergisi -Silifke

 2024 Karma Sergiler:

 Sanata Engel Sığmaz"-İstanbul

 "23 Nisan" Galeri İdil -Çanakkale. "23 Nisan" Galeri İdil -Çanakkale.

 Le Voyage ,Des Voyages , Maksim 'Art -Rennes/FRANCE

Ömer Çam kimdir

 1960 yılında İstanbul’da doğdu. 1983 yılında girdiği 9 eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalından 1987 yılında mezun oldu ve aynı yıl Resim Öğretmenliğine başladı. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra 2000 yılında İzmir’e atandı. 2018 yılında emekli oldu.                     

Çocukluk yıllarında başlayan Resim serüveni Üniversite yıllarından itibaren devam etmekte. 1987-2024 yılları arasında kişisel ve karma sergiler ile Uluslararası  çalıştay ve sempozyumlara katıldı. Resimlerini dönem dönem farklı konu başlıkları altında yaptı. 2022 yılında gözler serisine başladı.  Resmettiği “GÖZLER” kaos dolu yaşamda iç huzuru yakalama mücadelesinin Resmettiği “GÖZLER” kaos dolu yaşamda iç huzuru yakalama mücadelesinin sonucudur.

‘’Ömer Çam'ın eserleri, algı ve gerçeklik doğasına dair derin bir düşünceye dalmamıza neden oluyor. Soyutlama ile hiper-realizm arasındaki sınırları keşfederken, sanatçı kendi algılarımızı sorgulamaya ve çevremizdeki dünyayı nasıl yorumladığımızı incelemeye davet ediyor. Duygularla dolu ve yoğun olan sıcak ve canlı renkler, subjektif deneyimimizin gücünü Duygularla dolu ve yoğun olan sıcak ve canlı renkler, subjektif deneyimimizin gücünü hatırlatırken, turkuaz mavisi dokunuşlar bir dinginlik ve denge getirir, böylece insan deneyiminin ikiliğini vurgular. Bu gerilim, dışavurumculuk ile gerçeğe sadakat arasındaki çatışmada Ömer Çam'ın eserinin tüm gücünü barındırır.

Tabloları aracılığıyla, sanatçı bizi içsel bir yolculuğa davet eder, kendi bilincimizin Tabloları aracılığıyla, sanatçı bizi içsel bir yolculuğa davet eder, kendi bilincimizin derinliklerini keşfetmeye çağırır. Her tuval, duyguların en derinlerinden dışsal gerçekliğimizin somut formlarıyla birleştiği içsel dünyamıza açılan bir pencere haline gelir. Ömer Çam’ın eserleri, insanın durumu, sınırlamaları ve özlemleri üzerine derin bir Ömer Çam’ın eserleri, insanın durumu, sınırlamaları ve özlemleri üzerine derin bir keşiftir. Soyut formlar, yoğun renkler ve göz gibi tekrarlayan semboller aracılığıyla, varoluşun ikiliği üzerine felsefi bir düşünce sunar. Eserleri, özgürlük ile hapsolma, içsel gerçeklerimizi aşma arzusu ile bilinçli ya da bilinçsizce kendimize dayattığımız kısıtlamalar arasındaki gerilimi somutlaştırır.

Bazı eserlerinde tekrar eden küçük sakin ev, iç huzura duyulan özlemin güçlü bir Bazı eserlerinde tekrar eden küçük sakin ev, iç huzura duyulan özlemin güçlü bir sembolüdür. Ancak, tuvalin bir köşesinde izole edilmiş olması, çelişkiler ve mücadelelerle dolu bir dünyada bu huzuru bulmanın zorluğunu gösterir. Ömer Çam, böylece, gerçekliğin sınırlamaları ile özgürlük hayalleri arasında gezinirken kendi algılarımızın doğası üzerine düşünmeye davet eder.

Sadece sanatsal bir ifade olmanın ötesinde, eserleri bizi kendi zihinsel Sadece sanatsal bir ifade olmanın ötesinde, eserleri bizi kendi zihinsel hapishanelerimizle yüzleştirir ve içsel bir uzlaşma umudu, ne kadar kırılgan olursa olsun, sunar. Bu bakışın kararlılığı ile karşısındaki engeller arasındaki denge arayışında, Ömar Çam’ın eserininde tüm felsefi ve estetik zenginliği barındırır.’ 

Prof.Dr. Mohamed Idir Djouder -Cezayir


İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder