21 Kasım 2024

İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Bilge Keykubat konuk oldu


16-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen İtalyan Mutfağı Haftası, bu yıl “Akdeniz Tipi Beslenme ve Köklerimizden Tarifler: Sağlık ve Gelenek” temasıyla dikkat çekti.

İtalyan Mutfak Haftası etkinlikleri kapsamında CASA ITALIA’daki salonda Tarım ve Gıda Yazarı Bilge Keykubat kültürel Miras kapsamında sürdürülebilir tarım ve gastronomi, Akdeniz tipi beslenme, üzüm, zeytinyağı, şarap üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Keykubat bu ürünlerin sürdürülebilir tarım açısından önemine dikkat çekti.

Üzümden şaraba, zeytinden zeytinyağına varan uzun ve zorlu serüveni lezzet örnekleri ile anlatılan etkinlikte katılımcılar zeytinyağı ve şarap tadımı deneyimleme fırsatına sahip oldu.


Tarım ve Gıda Yazarı Bilge Keykubat etkinlik sonunda şöyle konuştu;

“Tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürler, bu kadar güzel ve etkili misafirler karşısında konuşma yapmak muhteşemdi. Etkinlikler için İtalya Dışişleri Bakanlığı’na, İtalya Türkiye Büyükelçiliği’ne, İzmir İtalya Konsolosluğu’na, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’na, Comites Izmir’e, İtalyan Kültür Merkezi’ne, İtalya Dostluk Derneğine, İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi’ye, İzmir İtalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba’ya, İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Giuliano Gloghini’ye ve tabii ki sevgili Timur Guda’ya teşekkür ederim” dedi.

İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder