16-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen İtalyan Mutfağı Haftası, bu yıl “Akdeniz Tipi Beslenme ve Köklerimizden Tarifler: Sağlık ve Gelenek” temasıyla dikkat çekti.
İtalyan Mutfak Haftası etkinlikleri kapsamında CASA
ITALIA’daki salonda Tarım ve Gıda Yazarı Bilge Keykubat kültürel Miras
kapsamında sürdürülebilir tarım ve gastronomi, Akdeniz tipi beslenme, üzüm,
zeytinyağı, şarap üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Keykubat bu ürünlerin
sürdürülebilir tarım açısından önemine dikkat çekti.
Üzümden şaraba, zeytinden zeytinyağına varan uzun ve zorlu serüveni lezzet örnekleri ile anlatılan etkinlikte katılımcılar zeytinyağı ve şarap tadımı deneyimleme fırsatına sahip oldu.
Tarım ve Gıda Yazarı
Bilge Keykubat etkinlik sonunda şöyle konuştu;
“Tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürler, bu kadar güzel ve
etkili misafirler karşısında konuşma yapmak muhteşemdi. Etkinlikler için İtalya
Dışişleri Bakanlığı’na, İtalya Türkiye Büyükelçiliği’ne, İzmir İtalya
Konsolosluğu’na, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’na, Comites Izmir’e,
İtalyan Kültür Merkezi’ne, İtalya Dostluk Derneğine, İzmir İtalya Konsolosu
Daniele Bianchi’ye, İzmir İtalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro
Alba’ya, İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Giuliano Gloghini’ye ve
tabii ki sevgili Timur Guda’ya teşekkür ederim” dedi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder