Kırım
mutfağında hamur işleri ve et yemekleri gibi çorbalar da büyük önem taşır.
Ana
yemek olarak kaynatılan etlerin suyu çorbalar da kullanılır. Kırım Tatarların
yemek kültürünü tanıtmak için her ay bir etkinlik düzenleyen İzmir Kırım
Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Nuran Çağatay Alişke Çorbası
tarifini bizlerle paylaştı;
Alişke çorbası; Kırım Türklerinin en sevdiği
çorbalardan biridir. Kırım Türkleri Alişke çorbasını dana kemiğinden yapar.
Tencerenin dibine sıvıyağ gezdirilir. Yağda soğan kavrulur. Salça eklenir.
Kemik suyunu ilave ediyoruz. Küçük doğradığımız patatesleri ve yumuşak kıvamda
hazırladığımız hamurdan küçük parçaları çay kaşığı ile karışıma ilave ediyoruz.
Çorbamız kaynayınca üzerine tereyağını ekleyip servis ediyoruz. Tüm
misafirlerimize afiyet olsun.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder