15 Eylül 2018

Alişke Çorbası


Kırım mutfağında hamur işleri ve et yemekleri gibi çorbalar da büyük önem taşır. 

Ana yemek olarak kaynatılan etlerin suyu çorbalar da kullanılır. Kırım Tatarların yemek kültürünü tanıtmak için her ay bir etkinlik düzenleyen İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Nuran Çağatay Alişke Çorbası tarifini bizlerle paylaştı;

Alişke çorbası; Kırım Türklerinin en sevdiği çorbalardan biridir. Kırım Türkleri Alişke çorbasını dana kemiğinden yapar. Tencerenin dibine sıvıyağ gezdirilir. Yağda soğan kavrulur. Salça eklenir. Kemik suyunu ilave ediyoruz. Küçük doğradığımız patatesleri ve yumuşak kıvamda hazırladığımız hamurdan küçük parçaları çay kaşığı ile karışıma ilave ediyoruz. Çorbamız kaynayınca üzerine tereyağını ekleyip servis ediyoruz. Tüm misafirlerimize afiyet olsun.



İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder