Kafeler sosyal hayatın vazgeçilmez bir parçası oldu. Alışveriş aralarında, arkadaş buluşmalarında, bir şeyler içmek veya atıştırmak için kafelere gidiyoruz.
Çok sıcak bir yaz akşamında arkadaşım Sevil’le Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesi’nde buluştuk. Bir kahve içmek için mekan aramaya başladık. Öncelikle güzel bir günün sözü yazısı dikkatimizi çekti (Karanlıkta basitliği bulun, düzensizlikte dengeyi bulun, zorluğun ortasında fırsatı görün-Einstein) Sıcacık bir mekan’de ve arkadaşımla küçük taburelere oturduk. Güleryüzlü kafe sahibi Korkut Argönül bizi çok güzel karşıladı.
Tabure kafede hizmet vermekten mutluluk duyduğunu anlatan Argönül ile hem bir şeyler içtik hem de keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
İstanbul Üsküdar doğumluyum. Uzun yıllar Vefa’da yaşadım. Vefa sporda futbol oynadım. Yaşadığım semtlerde esnaf kültürünü öğrendim. Daha sonra İzmir’e yerleştim. Tabure kafe olarak üç yıldır hizmet veriyoruz. Para kazanmamız kadar müşterilerimin güzel vakit geçirmeleri çok önemli. Huzurlu bir ortamda çay ve kahvelerini içmeleri için titiz bir çalışmaya özen gösteriyoruz. Biz müşterilerimizle arkadaş olmaya çalışıyoruz. Sürekli bize uğrayıp çay ve kahvelerini içen dostlarımız keyifli bir ortamda sohbet ederek, dinleniyorlar vakit geçiriyorlar.
Tabure çay ocağını açma fikri nasıl doğdu?
Böyle bir mekan açmak istiyordum. Fakat Alsancak Kıbrıs Şehitleri gibi merkezi bir yerde kira fiyatları çok yüksek olsa da düşündüğüm kafe için burası çok uygundu. Ve doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Taburee çay ocağını diğerlerinden farklı kılan özellikleri nelerdir?
İçerideki dekorumuz ilgi görüyor. Eski ünlü sanatçılarımızın fotoğrafları duvarları süslüyor. Fotoğraf çektirmek için özel gelen müşterilerimiz var. Üniversite öğrencileri, grup arkadaşları, her meslek grubu geliyor. Müşterilerimi kazanmaya öncelik veririm. Siz arkadaşınızla buraya bir şeyler içmek için geldiniz ve sohbet ediyoruz. Siz de olumlu bir izlenim bırakmak beni mutlu etti. Tüm müşterimle böyle olmaya özen gösteriyorum. Evime gittiğimde başımı yastığa koyduğumda huzurlu olmak çok güzel.
Kerebiç tatlısı çok beğeniliyor
Normal bir kafede olan her türlü ihtiyaçlarımız var. Orijinal lezzetler arayanlar için Mersin mutfağının kerebiç tatlısını deneyen tekrar geliyor. İzmir’de çok fazla kerebiç tatlısı seven kişi olduğunu deneyimledim. İnsanlar değişik tatları seviyor fakat lezzetli de olması doğru malzeme kullanılmasına da dikkat ediyorlar. Kerebiç irmikle yoğrulan bir tatlı. İçinde ceviz ve antep fıstığı var. Tatlıya asıl tadını veren üzerindeki çöven otundan elde edilen beyaz köpük. Biz tatlımızı kendimiz yapıyoruz ve çok beğeniliyor. Tatmak isteyen tüm İzmirlileri bekliyoruz.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder