Anne yemeği hasreti çekenler için aynı lezzette bir mekana konuk oldum. Annenizin yemeklerini aratmayacak lezzette ‘Sefertası Lokantası’nın işletmecisi Çiğdem Çelik güler yüzüyle size sımsıcak bir aile ortamı hissettiriyor.
2011 yılında Bayraklı’da açtığı ‘Sefertası Lokantasını’ Alsancak semtine taşıyan Azeri kökenli Çiğdem Çelik, yaptığı tüm yemeklerin çok beğenildiğini söyledi.
İzmir Lokantacılar Federasyonu tarafından birincilikle
ödüllendirilen çok özel laz çorbası ve mantar çorbasının yanı sıra birçok yemek
çeşidinin sergilendiği vitrin adeta bir görsel şölen.
Sefertası Lokantasının hikayesini işletmecisi Çiğdem
Çelik’ten dinleyelim.
“Sefertası 16 yaşında. Günümüzde mutfaklar dekor amaçlı
kullanılıyor. Ben eski mutfakları, anne yemeklerini unutturmamak istiyorum. Yaptığım
işi seviyorum. Tüm yemeklerimi sevgi ile yapıyorum. Fast food yerine mevsiminde
sebzeleri kullandığım zeytinyağlı yemekler, çorba çeşitleri gibi sağlıklı bir
mutfağım var. Sağlıklı beslenmek için tencere yemeği çok önemli.
Sefertasına gelen herkesi ailemden biriymiş gibi
karşılıyorum. Müşterilerime sağlıklı ve taze yemekler sunuyorum. Onların
yemekleri beğenerek gitmesi benim için çok önemli. Yemeklerim hakkında hep
olumlu dönüşler alıyorum.
Birincilik ödülleri
laz ve mantar çorbasına
Mısır, karalahana, buğday karışımında hazırladığım laz çorbası ve yine çok beğenilen mantar çorbası İzmir Lokantacılar Federasyonu tarafından ödüle layık görüldü.
Sosyal medyadan sefertasialsancak olarak menülerimi saat
11.00’de paylaşıyorum. Her gün yaptığım yemekleri sosyal medya hesaplarından
takip edebilirler” dedi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder