9 Aralık 2021

Anne yemeklerinin adresi ‘Sefertası’

 


Anne yemeği hasreti çekenler için aynı lezzette bir mekana konuk oldum. Annenizin yemeklerini aratmayacak lezzette ‘Sefertası Lokantası’nın işletmecisi Çiğdem Çelik güler yüzüyle size sımsıcak bir aile ortamı hissettiriyor.

2011 yılında Bayraklı’da açtığı ‘Sefertası Lokantasını’ Alsancak semtine taşıyan Azeri kökenli Çiğdem Çelik, yaptığı tüm yemeklerin çok beğenildiğini söyledi.


İzmir Lokantacılar Federasyonu tarafından birincilikle ödüllendirilen çok özel laz çorbası ve mantar çorbasının yanı sıra birçok yemek çeşidinin sergilendiği vitrin adeta bir görsel şölen.  

Sefertası Lokantasının hikayesini işletmecisi Çiğdem Çelik’ten dinleyelim.

“Sefertası 16 yaşında. Günümüzde mutfaklar dekor amaçlı kullanılıyor. Ben eski mutfakları, anne yemeklerini unutturmamak istiyorum. Yaptığım işi seviyorum. Tüm yemeklerimi sevgi ile yapıyorum. Fast food yerine mevsiminde sebzeleri kullandığım zeytinyağlı yemekler, çorba çeşitleri gibi sağlıklı bir mutfağım var. Sağlıklı beslenmek için tencere yemeği çok önemli.

Sefertasına gelen herkesi ailemden biriymiş gibi karşılıyorum. Müşterilerime sağlıklı ve taze yemekler sunuyorum. Onların yemekleri beğenerek gitmesi benim için çok önemli. Yemeklerim hakkında hep olumlu dönüşler alıyorum.

Birincilik ödülleri laz ve mantar çorbasına

Mısır, karalahana, buğday karışımında hazırladığım laz çorbası ve yine çok beğenilen mantar çorbası İzmir Lokantacılar Federasyonu tarafından ödüle layık görüldü.


Sosyal medyadan sefertasialsancak olarak menülerimi saat 11.00’de paylaşıyorum. Her gün yaptığım yemekleri sosyal medya hesaplarından takip edebilirler” dedi.


İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder