İzmir’in Buca ilçesinde 3 sene önce hizmete giren “Pilavcı Kamo Beybi” kısa sürede ciddi bir müşteri potansiyeli oluşturmayı başarmış.
Kuru fasulye ve pilav ikilisini çok sevdiğim için İzmir’de
en iyi kuru fasulye ve pilavcıları keşfetmeye devam ediyorum. Damak tadına önem
verenler için Buca’da Gezgin arkadaşım Hacer’in tavsiye ettiği bir pilavcıyı
ziyaret ettik.
Gezgin arkadaşımla “Pilavcı Kamo Beybi” de öğle yemeği yemek
için buluştuk.
Özel biftekle etli
kuru fasulye yapıyor
Uygun fiyata karnınızı doyurabileceğiniz etli kuru fasulye
ve pilavın tadına diyecek laf yok. Pilavcı Kamo Beybi’nin en önemli özelliği
yemeklerinde bulyon gibi herhangi bir katkı maddesi kullanmaması. Pirinç ve kuru
fasulyeyi paket olarak marketten aldığını, et olarak her gün Buca’daki
kasaplardan özel biftekle etli kuru fasulye yaptığını söylüyor.
Genç işletmeci Özcan bey “Pilavcı Kamo Beybi”nin hikayesini
şu sözlerle anlattı;
Ben Buca’da doğdum. Biz çocukluğumuzda arkadaşlarımız
arasında lakap takardık. Benim lakabım kamo olmuştu. Bu yüzden işletmemizin ismi
Pilavcı Kamo Beybi.
Menüde bulunan yemek isimlerimiz arkadaşlarımın lakapları. Kako, koçi, şako, rimo gibi isimler müşterilerimize ilginç geliyor. Bizlere soruyorlar. Açıkladığımızda müşterilerimizin de hoşuna gidiyor.
Paket servisimiz var
İşin sırrı her gün mutfağa kendim girip pişiriyorum. Kuru
fasulyenin etini kasaptan günlük olarak biftek alıyorum. Fasulyede biftek
kullanıyorum. Müşterilerim genelde öğrenciler. Paket servisi de yapıyorum. Kuru
fasulye ve pilavımızdan tadan herkes mutlaka tekrar bizi ziyaret ediyor. Her
gün öğle saatleri 12.00 gibi servis başlıyor. Günlük tüketilebilecek kadar menü
hazırlıyorum. Uygun fiyata, temiz, sağlıklı menümüzün tadına bakmak için yolu
Buca’dan geçen herkesi bekliyorum” dedi.
İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder