15 Ağustos 2022

Kıyma, kuşbaşı, kaşar. 3’ü bir arada


Bir İzmir’li olarak tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turlarına çıkıyorum. Bugün tercihimi pide’den yana kullandım.

Sizleri 1997 yılından beri eşşiz lezzetlerini sunan Yeni Numan Pidenin işletmecisi Feridun Işın ile tanıştırmak istiyorum.

Atalarının Makedonya İştip’ten Türkiye’ye yerleştiğini söyleyen Turgutlu doğumlu Feridun Işın lezzetli pidelerinin sırrını şu sözlerle anlattı.   


“1982 yılından beri bu işi yapıyorum. Pidelerimizin lezzetli olması odun ateşi ve hamurunun özel karışım kepekli undan olması. Kaliteli malzeme ve ustalık birleşince ortaya iyi pide çıkar.  

Yeni Numan Pide olarak 1997 yılında Kemeraltı Kızlar Ağası Hanının yanında işletmemizi açtık. Yeni Numan Pide 40 kişi kapasite ile hizmet veriyor. En iyisini ucuza yapmak için çalışıyoruz.

Pidenin içine sevgimi de koyuyorum

Her damak tadına uygun çeşitlerimiz var. Kıymalı sade, kıymalı yumurtalı, peynirli sade, kaşar üzerine mantarlı ve kuşbaşılı çeşidimiz. Tam karışık dediğimiz sucuk, pastırma ve kuşbaşı et ilave ettiğimiz pidelerimiz. Tulum ve teneke peynirini tatlı lorla aroma yaparak, tuzunu aldığımız otlu pidemiz. Ispanak taze soğan, dereotu, maydanoz ve peynir karışımından yapılıyor. Mevsiminde ısırgan otu ilave ediyoruz.


Ayrıca üçleme dediğimiz 3’ü bir arada pidemiz için özellikle ziyaretçilerimiz oluyor. İyi kaşar peyniri, dana kaburgasından kıyma, 3 çeşit peynirli pidemiz tek pide olarak servis ediliyor. Hepsi aynı anda pişiyor.  İsteğe bağlı yumurta ilave ediyoruz.

Haftanın altı günü hizmet veriyoruz. Hepsi birbirinden özel çeşitlerimizi denemeniz için mekanımıza bekliyoruz” dedi.


 

İzmir Modern / Nurten ÖĞÜT

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder